Wandel/trektocht door Maasai land van 10 dagen

Deze unieke trektocht is een combinatie van wandelen en de Maasai cultuur van dichtbij meemaken. Voor deze reis hebben we de toestemming van enkele Maasai clans om over hun land te wandelen. Hierdoor kunnen we buiten de toeristische routes in nauw contact komen met de Maasai. Dit kan alleen in kleine groepjes. We verblijven in ecocamps, soms in manyatta's ( traditioneel gebouwde huisjes), soms in tenten. Een nacht verblijven we in een bushcamp. De laatste nacht in een luxe tent in het Masai Mara National Parc, van waaruit we de laatste dag een safari maken.
Wandelen over de savannen betekent onthaasten, je hoofd leegmaken en genieten van al het moois dat je tegenkomt. In deze gebieden kun je al de dieren tegenkomen die ook in het NP te vinden zijn.
image
Deze reis begint in Nairobi (aankomst dag 1) van waaruit we rijden naar Maji Moto, dat een Swahili woord is en warm water betekent. Vanuit Maji Moto wandelen we in etappes naar de andere camps. Soms verplaatsen we ons met de auto en wandelen we vanuit het camp. De camps zijn gelegen rond het Masai Mara National Parc in de Siana plains en in de prachtige Loita Hills. Dit zijn afgelegen gebieden waar weinig mensen komen. De volgorde van de camps: Maji Moto, Tepesua, Lebentera, Entargotua in de Leshuta vallei en als laatste het Olkoroi camp. De laatste nacht verblijven we in een luxe tent in het Maasai Mara. De route en de verblijfsduren per camp kunnen per reis wat aangepast worden, afhankelijk van weer en situatie. Wandelervaring is wel gewenst. Afstanden kunnen per groep aangepast worden. Tijdens de reis worden we begeleid door Maasai warriors die daarvoor opgeleid zijn. Ook gedurende de nachten zijn warriors aanwezig voor de veiligheid. Dit zijn mensen die hier zijn opgegroeid en alles weten over de cultuur die door de jaren heen weinig is veranderd. Tijdens deze wandelreis kunnen ze samen met Nell ( die de Maasai naam Namunyak heeft) en Peter je alles vertellen over de cultuur. De auto vervoert de bagage en is aanwezig voor een safari. De maaltijden in de camps zijn traditioneel en vers bereid.
Dag 10 gaan we na een onvergetelijke ervaring terug naar Nairobi. Van hieruit kan een verlenging bijgeboekt worden.
Verblijf in traditioneel gebouwde huisjes en tenten.
Voor meer info kun je contact opnemen met Nell.
Gepland vertrek laatste weken juni.

Inclusief:

  • Vervoer, begeleiding, overnachtingen, alle maaltijden en safari.

Exclusief:

  • Internationale vlucht en entree NP.